Sist uke besøkte vår etablererveileder, Benedikte, Flesberg Skole som en del av et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap (UE) og Etablererveiledningen i Kongsbergregionen. Målet med besøket var å veilede tre unge gutter som er i oppstarten av sin forretningsplan. De unge gründerne på Flesberg Skole har allerede oppnådd suksess, og har tidligere i år vant de flere priser i UE-konkurranser, inkludert Beste Innovative Idé, Beste Grønne Idé, og Beste Salgsteam.

Imponert over de unge gründerne

Benedikte var svært imponert over de unge guttenes driv og prototyper. «Her har de jobbet med en praktisk og realistisk problemstilling, og jeg er imponert,» sier Benedikte. I dag har jeg har veiledet dem videre om hvordan de kan styrke seg som team og hvordan de kan undersøke markedet videre for å komme videre med sin idé, legger Benedikte til. Så da er det bare å vente på et spennende år på skolen med prosjektet UR sammen med deres engasjerte læreren deres Runi Melquist.

Jeg håper å se disse gutta om et år og at de da har fått lansert produkter sitt på markedet, sier Benedikte!

Ungt Entreprenørskap (UE)

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som jobber sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Gjennom ulike programmer gir UE barn og unge verktøyene de trenger for å utforske og realisere sine entreprenørskapsideer. Benedikte understreker viktigheten av at ungdom som har deltatt i UE-programmer får muligheten til å videreutvikle sine bedrifter og realisere dem på lik linje med andre gründere.

Gratis veiledning for gründere

Buskerud Næringshage tilbyr gratis veiledning for alle som har en idé hver tirsdag. Denne tjenesten er gratis for alle i Kongsberg, Numedal og Sigdal. Buskerud Næringshage tilbyr også en rekke kurs og har tilgang til verktøy for gründere. Tjenesten er støttet av fylket og lokale kommuner. Ta kontakt for å få veiledning om forretningsplaner eller for å diskutere din idé. Tlf: 47616136, e-post: benedikte@nhage.com.