Sist uke ble en ny runde med Gründerakademiet sparket i gang på Lampeland Hotell. En gruppe engasjerte gründere og nyskapere fra Numedal, Kongsberg og Sigdal kom sammen for å dele ideer og erfaringer. Kvelden var fylt med nyttige diskusjoner, inspirerende møter og en sterk følelse av fellesskap som lover godt for fremtidige samarbeidsmuligheter.

Tema på kursdagen: Drivkraften bak etableringen

På første kursdag fokuserte deltakerne på drivkraften bak etableringen av en bedrift. Kursholder Benedikte forklarer: «Å forstå drivkraften bak etableringen av en bedrift er avgjørende. Som gründer må du reflektere over dine ambisjoner, risikovillighet, og hvorfor du er den rette personen til å starte bedriften.»

Drømmekunder og trender

Deltakerne jobbet også med å definere sine drømmekunder og forstå markedet sitt. «Hvem skal kjøpe av deg, og hva er deres behov?» er et sentralt spørsmål, sier Benedikte. Gjennom individuelle arbeidsoppgaver og gruppe-diskusjoner, fikk deltakerne muligheten til å utvikle og justere sine forretningsideer før de investerer for mye tid og penger.

Å følge med på trender som bærekraft og digitalisering er også viktig. Benedikte understreker:

«Å forstå og tilpasse seg til de store trendene som bærekraft og digitalisering er ikke bare en mulighet, men en nødvendighet for fremtidig vekst og relevans.»

Hva er Gründerakademiet?

Kurset består av tre samlinger og er støttet av lokale kommuner og Viken Fylkeskommune. Det er åpent for de som bor eller ønsker å starte bedrift i Kongsberg, Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal, og Sigdal. Kurset dekker motivasjon, regelverk, fallgruver og gir mange nyttige tips innen salg, kunder og markedsføring.

Innovasjon Norge

Gründerakademiet samarbeider også med Innovasjon Norge, som tilbyr møter med lokale rådgivere for tilskudd og finansiering av ideer. Innovasjon Norge har egne ordninger for de som ønsker å etablere seg i distriktene og fokuserer på internasjonalisering, nyskaping og innovasjon.

«De nasjonale tilskuddene fokuserer på internasjonalisering, nyskaping og innovasjon. Innovasjon Norge har også en gründertelefon man kan ringe til, og de har en god nettside med kurs og tips til gründere,» sier kursholder Benedikte.

Takk til Lampeland Hotell

En stor takk til Lampeland Hotell for den fantastiske maten og ypperlige servicen som bidro til en vellykket kveld.

Bli med!

Har du en idé eller er du i startfasen av din bedrift? Da er Gründerakademiet perfekt for deg! Vi ser frem til neste samling og gleder oss til å følge utviklingen av mange spennende prosjekter.

Velkommen til Gründerakademiet – stedet hvor idéer blir virkelighet!

Les mer om kurset her: Gründerakademiet – Lær å starte din egen bedrift.