Åpenhetsloven – nye lovkrav åpner for nye muligheter

Onsdag 31. mai kl. 09-00 – 10.00 på zoom

Professor Caroline D. Ditlev-Simonsen er en av de som har utformet åpenhetsloven.

Hva vil dette bety for din bedrift? Hva og hvordan skal vi kartlegge og dokumentere?

Caroline vil i dette webinaret forklare dette på en enkel og forståelig måte. Når åpenhetsloven tredde i kraft i juli 2022, ble det stilt nye og strengere krav for å forhindre moderne slaveri, som tvangsarbeid, barnearbeid og menneskehandel.

Bedrifter må aktivt kartlegge og sikre at alle ansatte i hele leverandørkjeden har anstendige arbeidsforhold, og at grunnleggende menneskerettigheter respekteres. Det kan være særlig krevende for selskaper med mange underleverandører. I forarbeidene har det vært
stor oppmerksomhet om denne loven og hva den vil bety for bedriftene. Det virkelig spennende er når man kommer til en fase der man forholder seg til hva som kan være nye og bærekraftige muligheter, og hvordan man kan gjøre store forandringer. Her handler det om å se på nye forretningsmuligheter og dermed jobbe for å sikre lønnsomhet også i fremtiden.

Meld deg på HER

Gratis frokostmøte i lokalene til Numedal næringspark i Rollag

Mandag 5. juni kl.08.30 – 10.30 i lokalene til numedal næringspark i Rollag.

 

Hvordan kan bedriften komme i gang med bærekraft?

Siv Emanuelsen fra Future Materials forteller om prosjekter hvor bedriftene får utnyttet ressursene sine. I dag brukes 90,7% av verdens ressurser én gang før det blir til avfall. For å sikre material tilgang til framtidig vareproduksjon, er vi avhengige av å benytte resirkulert materiale i langt større grad enn i dag.

Siv forteller også om andre muligheter som finnes for bedrifter som ønsker å utvikle bedre materialer for produktene sine.

Ole Erik Lunder fra Greenhouse forteller om Biokullmodellen.

Kan dette være noe for din bedrift?

Buskerud Næringshage forteller hva de kan bidra med for å komme i gang med grønn omstilling

Bli Miljøfyrtårn og Grønn prosess.

Møt opp og få påfyll i både mage og hode😉

Meld deg på til nina@nhage.com

Velkommen til gratis frokostmøte på Molund næringspark

Tirsdag 6. juni kl. 08.30 – 10.30 hos Buskerud næringshage på Molund næringspark.

Hvordan kan bedriften komme i gang med bærekraft?

Det finnes mange muligheter:

Siv Emanuelsen fra Future Materials forteller om prosjekter hvor bedriftene får utnyttet ressursene sine.

I dag brukes 90,7% av verdens ressurser én gang før det blir til avfall.

For å sikre materialtilgang til framtidig vareproduksjon, er vi avhengige av å benytte resirkulert materiale i langt større grad enn i dag.

Siv forteller også om andre muligheter som finnes for bedrifter som ønsker å utvikle bedre materialer for produktene sine.

 

Ole Erik Lunder fra Greenhouse forteller om Biokullmodellen.

Kan dette være noe for din bedrift?

Buskerud Næringshage forteller hva de kan bidra med for å komme i gang med grønn omstilling

Bli Miljøfyrtårn og Grønn prosess

Møt opp og få påfyll i både mage og hode😉

Meld deg på til nina@nhage.com

Camilla Brox er en inspirerende bærekraftsambassadør!

Onsdag 7. juni kl. 08.30 – 09.30 på teams.

Siden 2017 har Camilla gjort bærekraft til et levebrød ved å hjelpe alle typer bedrifter rundt i Norge til å ta steg i riktig retning.

Parallelt har hun også gjort grep på privaten.

Koble deg på teams og bli inspirert😊

Meld deg på ved å sende en e-post til nina@nhage.com

Tina Wågønes fra Norsk Senter for Sirkulærøkonomi (NCCE) forklarer grunnprinsipper i sirkulærøkonomi og hva din bedrift kan gjøre

Torsdag 8. juni kl 08.30 – 09.30 på teams.

Norsk Senter for Sir kulær Økonomi er et utviklingssenter for industri, øvrig næringsliv og offentlige virksomheter, som ser forretningsmuligheter i sirkulær økonomi og det grønne skiftet.

De forteller også om prosjekter de har gjennomført som kan være til inspirasjon for andre bedrifter.

Koble deg på teams og bli inspirert😊

Meld deg på ved å sende en e-post til nina@nhage.com

Du/dere inviteres herved til å lære, dele, diskutere og utvikle spennende tanker om hvordan bedrifter kan oppnå lønnsom bærekraft.

Fredag 9. juni kl. 09:00 – 12:00

Jørgensen og Pedersen er kjent for podcastserien «Bærekraftseventyr» og har jobbet med mange ulike bedrifter i Norge, både store og små. Jørgensen og Pedersen er Norges fremste eksperter på bærekraft!

De skal guide oss igjennom en formiddag som gir påfyll og inspirasjon til å gjøre grønne endringer. Workshopen legger opp til gruppediskusjoner underveis.

Jørgensen og Pedersen er opptatt av at bærekraft skal være lønnsomt. Ved å integrere bærekraftig praksis i produkter, tjenester og forretningsmodeller, kan selskaper benytte seg av nye markeder og skape unike verdiforslag.

Jørgensen og Pedersen har lave skuldre, underholdende og har mye gode eksempler fra næringslivet.

Meld deg på HER

Har du spørsmål? Send mail til nina@nhage.com

15. juni kl. 13:00 – 16:00 vil vi holde en event for reiselivsbedrifter i Numedal på Camp Uvdal. Det blir vinsmaking med viner fra Balkan Mood samt servering av lunsj.

Vi inviterer til forum for reiseliv – et møtested for reiselivsbedrifter i Numedal. Arrangementet vil holdes på Camp Uvdal, og er et samarbeid mellom Nore og Uvdal Næringsselskap og Buskerud Næringshage.
Det blir vinsmaking med viner fra Balkan Mood og servering av lunsj. NOU spanderer lunsj på de første 15 påmeldte – så vær rask med din påmelding!

Agenda

  • Balkan Mood presenterer bedriften sin og vinene – det vil bli anledning til å smake på disse.
  • Buskerud Næringshage ved Ragnhild forteller om markedsføring på Instagram.
  • Camp Uvdal forteller om sitt booking system, Sirvoy.
  • Tid til diskusjon – hva trengs fra et bookingsystem.

Det er fremdeles åpent for å komme med forslag til programmet, eller for de ulike bedriftene å presentere viktige temaer som reiselivsbedrifter i dag står ovenfor.

For påmelding eller spørsmål send mail til ragnhild@nhage.com

Når jord møter skog – fremtidsmuligheter basert på jord- og skogbruk.

Mandag 19. juni kl. 17.00 -21.00 på Nerstad samfunnshus.

Publikum kan vente seg en engasjerende konferanse med blant andre lokale navn som Roxana Stangebye, Per Lyder Frøvoll og Per Arne Lislien.

Vi får også høre Jakob Volent, Erik Eid Hohle, Ole Erik Lunder, Ola Øyen og Leiv L. Nergaard. De vil snakke om varierte temaer innen jordbruk, skog, inntekstsmuligheter og merverdi. Og er vi forberedt på endringene som kommer?

Se program for kvelden HER

Konferansen vil finne sted på Nerstad samfunnshus i nedre Sigdal, og vil starte med registrering og servering av middag kl. 17.00. Programmet varer til kl. 21.00. Det er gratis å delta.

Meld deg på HER

Konferansen arrangeres av Sigdal Utvikling, Viken fylkeskommune, Sigdal og Eggedal Bondelag og Sigdal-Eggedal Skogeierlag.

🚀 Starte bedrift?

To timers kurs for deg som skal starte egen bedrift

Få tips og råd, inspirasjon, metoder og oppskrifter når du skal starte bedrift. Hva må du tenke på, og hva må du gjøre for å komme i gang. Her får du hjelp til å lykkes – både i oppstarten og på veien videre.

Hva lærer du?

✅ Starte og drive bedrift

✅ Oppstartfinansiering

✅ Støtteordninger

✅ Nyttige tips ved oppstart

✅ Nyttige maler

Hvem kan delta?

Kurset er gratis for de som bor eller ønsker å starte bedrift i:

✨ Kongsberg
✨ Sigdal
✨ Flesberg
✨ Rollag
✨ Nore og Uvdal.

Meld deg på?

Send e-post til benedikte@nhage eller meld deg på her!   Velkommen på kurs! Når du melder deg på vil du få en link til møte på epost. MELD DEG PÅ HER!

Snakk med en lokal rådgiver?

Vi tilbyr også gratis rådgivning hver tirsdag for alle som ønsker å starte bedrift eller er i oppstarten. Rådgiverne kjenner lokalmiljøet, og har lang erfaring og kompetanse innen bedriftsetablering. Send en e-post til benedikte@nhage.no for å avtale tid.

Ser frem til å høre fra deg! 👩‍💻✨💡👌🚀🚀

Benedikte Pettersen
Etablererveileder
benedikte@nhage.com

Bli med på Thams Innovasjon sitt webinar om Kunstig intelligens.

Kunstig intelligens utfordrer plutselig mange områder av livet. Alt fra datasikkerhet til helseteknologi. Hvordan kan selskaper tilpasse seg en ny industriell revolusjon som kommer rasende raskt? Vi har fått med AR ekspert og KI entusiast Jan-Erik Vinje fra OnSiteViewer AS i Oslo. Han har ganske god peiling og vil dra oss gjennom mulighetsrommet KI åpner for tjenesteytende næringer. Om du tror KI eller AR bare er nok et blaff – da bør du i alle fall melde deg på!